Inspirerend mini-symposium over kunst in de ouderenzorg en afsluiting van kunstwerk Duizenden Kleurrijke Kusjes

Geplaatst op: 9 Juli 2024

Op vrijdag 5 juli vond het mini-symposium 'De kracht van kunst en duizenden kleurrijke kusjes in de ouderenzorg' plaats in De Bieslandhof te Delft, ter ere van Wereld Kus Dag op 6 juli. Het evenement, georganiseerd door Pieter van Foreest en Stichting op Visite, was een groot succes en bood een inspirerende en gezellige middag voor alle aanwezigen.

Duizenden Kleurrijke Kusjes
Ter ere van het twintigjarig bestaan van Pieter van Foreest kwam kunstenares en collega Riëlle Beekmans met het idee om samen met de gehele organisatie een bijzonder kunstwerk te creëren. Dit kunstwerk bestaande uit 2000 kleurrijke kusjes is gemaakt door mensen die betrokken zijn bij de organisatie, zoals cliënten, hun naasten, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Een perfecte combinatie van kunst, zorg, welzijn en inclusiviteit.

De Duizenden Kleurrijke Kusjes werden afgelopen vrijdag door middel van een mini-symposium en boekpresentatie officieel overdragen aan Pieter van Foreest. Prof. dr. Tineke A. Abma was aanwezig als spreker bij het symposium en gaf een inspirerende presentatie over hoe kunst het welzijn van ouderen bevordert, hun creativiteit stimuleert en hun levenskwaliteit verbetert.

KunstZinnig Pieter
Hierna was het woord aan enkele collega’s van Pieter van Foreest, kunstenares Riëlle Beekmans en programmacoördinator Debora van der Ende namen de aanwezigen mee in tien jaar kunstactiviteiten bij Pieter van Foreest en specifiek het Duizenden Kleurrijke Kusjes project. Na het symposium en de boekpresentatie werd de middag feestelijk afgerond, bezoekers en bewoners genoten van verfrissende drankjes, diverse activiteiten en zomerse muziek.

Pieter van Foreest en Stichting op Visite kijken terug op een zeer geslaagd evenement en danken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag en het kunstwerk. We kijken met veel enthousiasme uit naar de nieuwe kunstprojecten en de positieve impact die kunst blijft hebben op de cliënten.

Het Duizenden Kleurrijke Kusjes kunstwerk is nog tot en met 31 augustus te zien in de tuin van De Bieslandhof, daarna zal het doorreizen naar een andere locatie van Pieter van Foreest. Komt u ook een kijkje nemen?