Theatervoorstelling Teun Toebes zeer geslaagd

Geplaatst op: 31 Oktober 2023

Zondag 29 oktober waren zo'n 200 collega’s van Pieter van Foreest aanwezig bij het theaterstuk ‘Verpleegthuis’ van Teun Toebes in Westlandtheater de Naald in Naaldwijk.

 

Teun Toebes deelde tijdens de interactieve voorstelling zijn ervaringen nadat hij meer dan drie jaar geleden besloten heeft om zich permanent te vestigen op een gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. Tijdens de voorstelling werd vooral ingegaan op vragen als: ‘Hoe kun je onderdeel uitmaken van elkaars wereld met dementie?’ en ‘Hoe wil je zelf later je leven inrichten als het zover is?’. Vraagstukken die van enorm belang zijn.

 

Het theaterstuk was een groot succes en voor veel van onze collega’s bevatte deze voorstelling ook veel herkenbare situaties. Daarnaast gaf het stof tot nadenken en inspiratie om op een andere manier te kijken naar de zorg en mensen met dementie. Want, alsdus Teun, “anders kijken, is anders doen.”

 

Na afloop van het theaterstuk werd er nog uitgebreid nagepraat, zo ook met Teun Toebes zelf, die zich tegelijk met de bezoekers richting de foyer wendde. De collega’s van Pieter van Foreest kijken terug op een fijne middag met weer een frisse blik op het belang van het welzijn van de mensen met dementie.