Brand nabij De Terwebloem in Poeldijk

Geplaatst op: 3 Februari 2024
​Gisteravond, op 2 februari 2024, heeft zich een grote brand voorgedaan in een loods op iets meer dan een kilometer afstand van locatie, De Terwebloem, in Poeldijk. Er is geen direct gevaar voor de bewoners, collega's of onze locatie geweest.
 
Vanwege de hevige rookontwikkeling bij de brand, die zich verspreidde over Poeldijk en Den Haag, werd er gisteren een NL-Alert uitgezonden om inwoners te waarschuwen om ramen en deuren te sluiten. Direct hebben de collega's van locatie De Terwebloem alle nodige maatregelen genomen. Alle roosters en ramen zijn gesloten, indien open, en het ventilatiesysteem is uitgezet om zo mogelijke rookoverlast te minimaliseren. 
 
Op sociale media is echter een impressie ontstaan dat er binnen onze locatie mogelijk aanzienlijke rookoverlast zou zijn geweest. We willen benadrukken dat dit niet het geval is. De genomen maatregelen waren preventief, en er is geen direct gevaar voor de bewoners, collega's of onze locatie geweest. Wij begrijpen de eventuele bezorgdheid die hierdoor mogelijk is ontstaan, vandaar deze korte berichtgeving om deze zorgen weg te nemen.
 
De brandweer en hulpdiensten waren bij de brand snel ter plaatse en hebben met versterking uit omringende kernen de situatie onder controle gekregen. Voor accurate en actuele informatie over de brand verwijzen wij naar de officiële communicatiekanalen van de politie en brandweer.