Leerlingen Rembrandtschool voor één dag onze 'baas'

Geplaatst op: 7 Juni 2024

Afgelopen donderdag 6 juni heeft Petra de Jongh, voorzitter Raad van Bestuur van Pieter van Foreest, de touwtjes voor één dag uit handen gegeven aan twee leerlingen van een basisschool in Delft.

JINC Baas van Morgen
Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt die kans aan honderden leerlingen door hen een dag mee te laten 'werken' in verschillende bedrijven en organisaties. Pieter van Foreest was wederom van de partij!

Tijd om aan het werk te gaan!
De leerlingen werden ’s ochtends door Petra opgehaald van school om met andere leerlingen en bazen te ontbijten in het stadhuis van Delft. Na het ontbijt was het tijd om aan het werk te gaan. De nieuwe bazen zijn feestelijk ontvangen in De Bieslandhof en werd de opdracht van de dag besproken: ‘Als jouw ouders oud worden en zorg nodig hebben, wat moet Pieter van Foreest dan zeker wel doen?’. Er was alle tijd om ze rond te leiden door de locatie. In het ontmoetingscentrum hebben de leerlingen meegedaan met de beweegactiviteit, waarna het tijd was om naar de prachtige tuin van De Bieslandhof te gaan, om het zorgconcept en de zorg voor mensen met dementie uit te leggen.

Een geslaagde dag
Na deze mooie activiteiten stond er een heerlijke lunch klaar op het hoofdkantoor van Pieter van Foreest, werd er gezellig nagepraat over de activiteiten en hebben de leerlingen enthousiast hun ideeën wat betreft de zorg van morgen kunnen delen. Daarna zat het werk erop. Beide partijen kijken terug op een fantastische ervaring.