Mooie gesprekken en gezelligheid tijdens eerste bijeenkomst Seniorenhonk

Geplaatst op: 14 Mei 2024

Vrijdagochtend 3 mei was de feestelijke opening van het Seniorenhonk. Het Seniorenhonk is een laagdrempelige inloopplek waar ouderen terecht kunnen om mensen te ontmoeten en deel te kunnen nemen aan activiteiten. Om 10:00 uur stroomde het gelijk vol. Iedereen raakte meteen met elkaar aan de praat en er hing een gezellige sfeer. Iedereen heeft genoten van versgebakken poffertjes. Na het doorknippen van het lintje gingen de mensen meteen weer met elkaar in gesprek, mede ook naar aanleiding van de gesprekskaartjes op tafel. Er ontstonden mooie gesprekken en de groep was erg positief over deze eerste bijeenkomst. 

Het Seniorenhonk vindt wekelijks op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de Vermeertoren, Van Beresteynstraat 169b in Delft. Veel van de aanwezigen gaven aan de volgende keer weer te komen en hiernaar uit te kijken.

Wilt u ook mensen leren kennen in uw buurt? Gezellig samen praten en een kopje koffie of thee drinken? Interesses delen en misschien wel vriendschappen sluiten? U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Kent u iemand die dit wellicht ook leuk vindt? Neem diegene dan vooral gezellig mee! Ook als u maar een halfuurtje of uurtje kan, is dat prima. Samen maken we er een gezellige ochtend van.

Samenwerking 
Het Seniorenhonk wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeente Delft, Delft voor Elkaar, Vidomes en Pieter van Foreest. Gezamenlijk streven zij ernaar om een veilige en warme omgeving te bieden, voor mensen die behoefte hebben aan zinvolle contacten en ontmoetingen en (nog) geen behoefte hebben aan professionele ondersteuning vanuit bijvoorbeeld een ontmoetingscentrum.  

Vrijwilligers 
Om deze omgeving te realiseren, worden de ouderen begeleid door vrijwilligers, met ondersteuning van medewerkers van de ontmoetingscentra of Delft voor Elkaar. Er is echter nog behoefte aan extra vrijwilligers om dit project te ondersteunen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Danaï Starrenburg of Angela van Leeuwen via 015-5158200.