Samenwerkingsovereenkomst Medimo

Geplaatst op: 13 Juni 2024

Bij Pieter van Foreest staat te allen tijde het welzijn van onze cliënten centraal en kijken we continu vooruit om de benodigde zorg en ondersteuning te kunnen blijven geven. Het medicatieproces is hierbij van groot belang voor de kwaliteit van zorg en draagt bij aan het welbevinden van onze cliënten. Binnen Pieter van Foreest streven we naar één oplossing voor EVS en eTDR voor het medicatieproces van alle cliënten.

Na een zorgvuldige selectieprocedure is de keuze gevallen op Medimo. Met de eerdere getekende overeenkomst werken de collega’s van Medimo en Pieter van Foreest samen aan de implementatie van de Medimo voor het elektronisch voorschrijven (EVS) en toedienregistratie (eTDR). Met de implementatie van de Medimo verdwijnt de papieren medicatielijst en wordt geheel gedigitaliseerd. De voorschrijvers en de apotheken werken in dezelfde omgeving. Dit heeft als voordeel dat zij de medicatie in het EVS zetten waardoor tijdens de eTDR altijd een actuele medicatielijst aanwezig is.

Voor cliënten zonder behandeling wordt al gewerkt met het EVS en eTDR. Wanneer een cliënt met behandeling andere medicatie heeft gekregen, hoeven er geen nieuwe lijsten meer uitgedraaid te worden. De planning is dat het begin oktober geheel geïmplementeerd is. Een mooie ontwikkeling waar we u uiteraard verder van op de hoogte houden.

Op foto: 
Namens Medimo: Bart Drost (directeur) en Florens Pince van der Aa (accountmanager)
Namens Pieter van Foreest: Gert-Jan Waterink, Marion Verhaar, Andrea Jaszmann, Carola Pagie, Nico Drost en Jack Bakker