Repair Café

Een broodrooster, schemerlamp of een stofzuiger die het niet meer doet: wat moet u er mee? 

De Trend
Vijftig jaar geleden nog was het doodnormaal om voor een reparatie terug te gaan naar de winkel. Maar de tijden zijn veranderd. Het wordt tegenwoordig ‘gewoon’ gevonden dat een kapot apparaat weggegooid wordt. Want het is vaak goedkoper om een nieuw exemplaar te kopen dan om het te laten repareren. Maar nu bij Repair Café kun je een broodrooster, schemerlamp of stofzuiger gewoon laten repareren. Repair Café Delft heeft twee locaties: locatie Science Centre en de locatie in het Pieters Kamershuis. Bij beide locaties kunt u elke eerste zaterdag van de maand terecht om uw defecte spullen, vaak heel eenvoudig, te laten repareren. Van 11.00 tot 14.00 uur zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig om u te helpen en samen aan de slag te gaan.

Ontmoeten
Het Repair Café heeft ook een sociaal aspect. Terwijl uw apparaat wordt gerepareerd, drinkt u ondertussen gezellig een kopje koffie met uw buurtgenoot. Dat is dan ook de reden waarom Pieter kamerhuis het ideale onderkomen is voor dit initiatief.

Het Repair Café is elke eerste zaterdag van de maand geopend van 11.00 tot 14.00 uur. In de wintermaanden (van oktober tot maart) is het repaircafé in Delfshove.