WZD inspiratie dag een groot succes!

Geplaatst op: 12 April 2024

Op donderdag 4 april is er in samenwerking met Vilans een WZD inspiratie dag georganiseerd op De Bieslandhof. Deze dag stond in het teken om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp ‘Wet Zorg en Dwang’, oftewel Zorg voor de Vrijheid en Veiligheid.

De dag begon met een gezellige Pubquiz. Dit was een mooie opwarmer om het gesprek over de Wet Zorg en Dwang te starten. Daarna is er een sessie georganiseerd over hoe om te gaan met dilemma’s die ervaren worden tussen vrijheid en veiligheid. Er was natuurlijk ook tijd voor een heerlijke lunch in de serre! In de middag stond het thema in gesprek met familie en naasten rondom vrijheid en veiligheid op het programma. Hier zijn een aantal mooie tips naar voren gekomen.

Naast het algemene programma hebben de deelnemers in groepjes ook geprobeerd te ontsnappen uit de escaperoom! De behoeften van een bewoner moesten achterhaald worden waardoor er geen onvrijwillige zorg ingezet hoefde te worden. Alle groepjes hebben deze opdracht precies binnen de tijd behaald!

In de slotsessie is er terug gekeken op een inspirerende dag! Hierin kwam naar voren dat het belangrijk is om in gesprek te blijven met collega’s en familie over de wet zorg en dwang.