Basalt en Pieter van Foreest bundelen krachten en werken samen aan passende revalidatiezorg voor ouderen in regio Delft

Geplaatst op: 3 Juli 2024

Basalt en Pieter van Foreest hebben een belangrijke stap gezet in de samenwerking voor geriatrische revalidatie in de regio Delft. De organisaties hebben een overeenkomst getekend om samen te werken in een nieuwe revalidatiehub, die naar verwachting in 2027 gerealiseerd zal worden in de Juniusbuurt in Delft.

Revalidatie & Herstel 
Wanneer ouderen in Delft en omgeving moeten revalideren na een operatie, trauma of aandoening, kunnen zij terecht bij Revalidatie & Herstel van Pieter van Foreest. In de toekomst kunnen deze cliënten hun revalidatie voortzetten in een moderne kliniek die deel uitmaakt van de nieuwe revalidatiehub.

Samenwerking Pieter van Foreest en Basalt in revalidatiehub
Basalt, expertisecentrum voor revalidatie, gaat in deze hub een kliniek realiseren met 80 bedden, die gehuurd zullen gaan worden door Pieter van Foreest. De nieuwe faciliteit zal beschikken over diverse poli’s, behandelruimtes, een zwembad, een kinderdagverblijf, een restaurant, een orthopedisch schoenmaker en voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast biedt de hub ruimte voor zorgverleners die eerstelijnszorg bieden.

De juiste zorg op de juiste plaats
Dankzij de samenwerking kunnen revalidanten van Pieter van Foreest tijdens hun revalidatie straks gebruikmaken van de faciliteiten, expertise en korte lijnen met Basalt. Dit bevordert de revalidatie met de juiste zorg op de juiste plaats.

Vertrouwen in de volgende fase
De Raad van Bestuur van Pieter van Foreest en het bestuur van Basalt hebben besloten met vertrouwen de volgende fase in te gaan. Het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw van het revalidatiecentrum wordt gemaakt en geeft het gebouw gestalte. Na het voorlopig ontwerp, volgt na evaluatie het definitief ontwerp, waarna de bouw definitief van start gaat. De nieuwe revalidatiehub zal naar verwachting in 2028 gerealiseerd gaan worden.  

Pieter van Foreest en Basalt kijken uit naar de samenwerking en zijn vastbesloten om de revalidatiezorg in Delft en omgeving naar een hoger niveau te tillen.

FotoGert-Jan Waterink, Raad van Bestuur Pieter van Foreest (rechts) en Hugo Keuzenkamp interim-voorzitter Raad van Bestuur Basalt (links)  ondertekenen samen de overeenkomst. Op naar een mooie samenwerking!