Bed en Zorg in Maasland geopend

Geplaatst op: 14 November 2023

Onder belangstelling van een groot aantal genodigden is vrijdag 10 november jl. in Singelhof in Maasland ‘Bed en Zorg’ officieel geopend.

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het kan voorkomen dat dit door omstandigheden tijdelijk niet kan. In Maasland was de wens om in het eigen dorp te blijven en is er met elkaar gekeken waar een eerstelijns verblijf kan worden gegeven. De mogelijkheid bood zich aan met een appartement in Singelhof waarna een maandenlange voorbereiding plaatsvond en was Bed en Zorg een feit.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, de Maaslandse huisartsen, Careyn, Wonen Midden-Delfland, gemeente Midden-Delfland, DSW, SWMD en Pieter van Foreest is het appartement in Singelhof dusdanig ingericht, zodat de mensen uit Maasland hier de tijdelijke professionele zorg kunnen ontvangen. Ze ontvangen dan de hulp van hun vertrouwde hulpverlener van Careyn of Pieter van Foreest.

Stichting Het Groene Kruis stelt zich twee jaar garant voor de huur en verdere financiering van Bed en Zorg. Door een groot aantal sponsoren is het appartement sfeervol en huiselijk ingericht.

Na een welkomstwoord vanuit het bestuur van Stichting Het Groene Kruis werd het appartement feestelijk geopend en konden de belangstellenden een kijkje nemen.