Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers op donderdag 7 maart

Geplaatst op: 8 Februari 2019

U bent donderdag 7 maart van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst speciaal voor mantelzorgers in Westland. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de mogelijkheden rond zorg en ondersteuning bij het mantelzorgen. Meerdere zorgaanbieders, waaronder Pieter van Foreest en Vitis Welzijn vertellen u wat zij voor u kunnen betekenen.

Zorg voor uw naaste
We geven om de mensen die ons dierbaar zijn en dan is het logisch voor onze naasten te zorgen wanneer dit nodig is. Wanneer deze zorg intensief wordt, is het vaak nog steeds vanzelfsprekend. De impact op het dagelijkse leven wordt dan, vaak ongemerkt, veel groter. Gewone zorg wordt dan opeens mantelzorg en hoe ga je hier dan mee om?

Intensieve zorg
Mantelzorg is alle onbetaalde zorg voor zieke of hulpbehoevende naasten. Het gaat dan om intensieve zorg voor langere tijd. Dit kan een grote impact hebben op uw leven. U zórgt immers niet alleen voor een ander, maar u déélt ook zijn of haar zorgen. Sommige mantelzorgers kunnen zwaar belast zijn door de intensieve of langdurige zorg voor hun naaste. Wij nemen graag een deel van uw zorgen uit handen door informatie te geven en samen met u de juiste weg te bewandelen.

Programma
Vanaf 16.30 uur is de inloop van de informatiebijeenkomst en ontvangen wij u met een kopje koffie. De bijeenkomst begint om 17.00 uur. Vervolgens vertellen verschillende thuiszorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties, de gemeente en andere professionals over wat zij voor u kunnen betekenen in zorgsituaties en hoe zij ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Tussendoor krijgt u een kop soep met een belegd broodje. Na afloop is er een informatiemarkt waar u informatie kunt krijgen bij de organisaties. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Aanmelden en informatie
Alle mantelzorgers in Westland zijn van harte welkom op donderdag 7 maart in wijkcentrum Hof van Heden aan de Dijkweg 20 in Naaldwijk. Wij ontvangen uw aanmelding graag via mantelzorg@vitiswelzijn.nl, wacht niet te lang met aanmelden. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met mantelzorg Vitis Welzijn via 0174 – 315045 (dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur).