Activiteiten

De bezoekers kunnen dagelijks gebruik maken van diverse activiteiten die passen bij hun behoeften. Samen wordt gekeken welke activiteiten aansluiten bij de persoonlijke behoeften, mogelijkheden en interesses.

Er zijn activiteiten op het gebied van bewegen of geheugentraining, maar er is ruimte voor bijvoorbeeld creatieve en culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld schilderen.

Ook hoogopgeleide of hoogbegaafde ouderen kunnen geheugenproblemen krijgen. Veel van deze mensen voelen zich niet thuis bij een reguliere dagbesteding. Vijf dagen per week vindt voor hen de Mondriaangroep plaats in Ontmoetingscentrum Vermeertoren. De activiteiten van de Mondriaan groep komen voort uit de behoeftes van de groep. Hierbij kunt u denken aan praten over onderwerpen zoals kunst of cultuur, maar ook beweging vormt een belangrijk onderdeel en zo nu en dan staat er een dagje uit op het programma.

Duofiets

Bij OC Vermeertoren is er een elektrische duofiets aanwezig. Wilt u gezellig samen op stap, reserveer dan deze duofiets door telefonisch een afspraak te maken via 015-5158200. Op deze fiets zit u gezellig naast elkaar en wordt u ondersteund bij het trappen.