Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

De Dorpskamer in Den Hoorn

Geplaatst op: 11 April 2014

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, is er behoefte aan allerlei vormen van ondersteuning. We willen dat iedereen kan (blijven) meedoen in de samenleving.  De veranderingen in de samenleving leiden ertoe dat inwoners en organisaties steeds meer zaken op het gebied van zorg en ondersteuning zelf gaan oplossen en meer voor elkaar gaan betekenen. Daar hebben we elkaar voor nodig. Daar hebben we nieuwe initiatieven voor nodig. Dit is een keerpunt.

Pieter van Foreest, Careyn, de welzijnsorganisaties (Vitis Welzijn en Stichting Welzijn Midden-Delfland) en de gemeenten hebben de handen in één geslagen. Zij zijn de initiatiefnemers van resp. De Dorpskamer in Den Hoorn en De Vereeniging in het Westland.

De Dorpskamer
In Den Hoorn in de gemeente Midden-Delfland is er een laagdrempelige Dorpskamer in het leven geroepen. Een plek waar iedereen terecht kan voor een luisterend oor, activiteiten en informatie. Een plek waar men zich welkom voelt. Georganiseerd voor en door mensen uit Den Hoorn. Vrijwilligers die iets voor een ander willen betekenen ondersteund door een professional waar nodig. Een mooi initiatief, waar ook de bezoekers van Kickerthoek aan deel kunnen gaan nemen. Zij ruilen de  dagverzorging Kickerthoek in voor De Dorpskamer, welke in mei van start gaat aan de Prins Willem Alexanderhof in Den Hoorn.