Die Buytenweye viert de liefde met week vol activiteiten en evenementen

Geplaatst op: 23 Februari 2024

Vorige week stond Die Buytenweye in het teken van liefde en verbondenheid tijdens de Week van de Liefde. Mede georganiseerd door de werkgroep Intimiteit en Seksualiteit, was het een week vol bijzondere activiteiten en evenementen die de liefde centraal stelden.

Op maandag 12 februari werden de collega's op een liefdevolle manier ontvangen met een rode loper, compleet met een hartjeskanon. De entree was versierd met posters met lieve spreuken en hartjes ballonnen, waardoor de liefdevolle sfeer direct voelbaar was. Om het geheel compleet te maken, werden heerlijke hartjes cupcakes geserveerd.

Dinsdag 13 februari stond in het teken van creativiteit en liefde tijdens de creamiddag. Bewoners maakten prachtige schilderijtjes die de liefde symboliseerden. Een kleurrijke en artistieke manier om de Week van de Liefde te vieren.

Kusjes en bruidsmodeshow
Op woensdag 14 februari, oftewel Valentijnsdag, was het mogelijk voor iedereen op de locatie om een 'Kusje' te maken. Dit liefdevolle gebaar, mede mogelijk gemaakt door kunstenares Riëlle Beekmans, bracht een extra dosis romantiek naar Die Buytenweye.

De Week van de Liefde bereikte zijn hoogtepunt op vrijdag 16 februari met een spectaculaire bruidsmodeshow. De zaal was omgetoverd tot een feestelijke trouwlocatie, waarbij foto's van trouwmomenten van bewoners en collega's op het scherm voorbijkwamen. Collega's, vrijwilligers en zelfs collega's van Ontmoetingscentrum Vermeertoren leenden bruidsjurken uit, waarna een diverse groep mensen, inclusief bewoners, vrijwilligers en familieleden, de jurken showden over de rode loper.

De bewoners genoten zichtbaar, en de bruidsmodeshow was een prachtige afsluiter van een week vol liefde in Die Buytenweye. We kijken terug op een geslaagde 'Week van de Liefde'!