Twintig studenten uit Indonesië gaan aan de slag bij Pieter van Foreest

Geplaatst op: 31 Januari 2023

Op maandag 30 januari arriveerde een groep van twintig enthousiaste studenten uit Indonesië om in Delft aan de slag te gaan bij ouderenzorgorganisatie Pieter van Foreest. Een win-win situatie. De studenten behalen in vier jaar het internationaal erkende diploma hbo-verpleegkunde en Pieter van Foreest heeft er extra mankracht bij in een tijd van personeelskrapte.

Wonen en werken in Delft
Afgelopen maandag kregen de studenten een warm welkom in hun nieuwe woonplaats Delft.  Zij zullen aan de slag gaan in de Delftse locaties Stefanna, De Bieslandhof en Delfshove. Maar eerst kregen zij de gelegenheid om hun nieuwe appartement te betrekken en kennis te maken met de nieuwe buren. “We hebben de komst van de studenten zorgvuldig voorbereid en na maanden hard werken zijn we blij dat ze hier nu zijn. Wij verheugen ons op de samenwerking in het werken en leren en wensen de studenten veel succes en plezier toe’’, aldus Esther Verweij, projectleider vanuit Pieter van Foreest.

Afgestudeerde verpleegkundigen uit Indonesië
De nieuwe collega’s uit Indonesië hebben in hun thuisland een opleiding tot verpleegkundige afgerond. In Indonesië zijn meer goed opgeleide zorgmedewerkers dan banen. Het gaat om jonge mensen die enorm gemotiveerd zijn om verder te leren en te werken. De studenten zijn in dienst bij Tempo Team en gaan studeren en werken bij Pieter van Foreest. Organisatie Yomema heeft zorggedragen voor een gedegen voorbereiding in het land van herkomst, waaronder Nederlandse taal- en cultuurles, informatie over de ouderenzorg in Nederland en huisvesting. De studenten lopen 16 uur per week stage en werken daarnaast 16 uur per week. De overige tijd is beschikbaar voor studie. Naarmate de tijd verstrijkt, worden stage- en studie-uren minder en de werkende uren meer. Doel is dat de zorgstudenten na vier jaar met werkervaring en aanvullende kwalificaties terugkeren naar Indonesië