Valpreventieweek 2019

Geplaatst op: 24 September 2019

Iedere 5 minuten belandt een oudere boven de 65 jaar op de Spoedeisende Hulp door een val. Door zelf aan de slag te gaan kunt u de kans op een val verkleinen.

Hoe blijft u zo lang mogelijk zelfstandig?
Gezond blijven zodat je voor jezelf kunt blijven zorgen, dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen. U kunt zelf veel doen om een val te voorkomen. Door aan de slag te gaan met spierkracht en balans. Laat jaarlijks uw ogen en medicijnen controleren. En door in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen.

Activiteiten bij u in de buurt
Van 30 september t/m 6 oktober is de ‘Valpreventieweek’. Wilt u ook meedoen? Van maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober a.s. kunt u zich u aanmelden bij Pieters Behandel Praktijk voor individuele valpreventie coaches (ergotherapeuten) aan huis, inclusief beoordelen fietsen en oplossingen voor veilig buiten verplaatsen.  Regio Westland, Delft, Midden-Delfland en Oostland. Vergoeding door Zorgverzekeringswet. Aanmelden via Pieters Behandel Praktijk: 0174 – 744 700.

Olga Commandeur en Ard Schenk trappen de Valpreventieweek af!
Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging en Ard Schenk, wereldkampioen langebaanschaatsen zetten zich dit jaar in voor de Valpreventieweek. Zij trappen de week op 2 plaatsen in Nederland af door het spel DobbelFit te spelen. Dit is hét kennis- en actiespel waarmee je fit en vitaal blijft. Samen bewegen en lachen staat voorop!

De Valpreventieweek wordt georganiseerd door VeiligheidNL samen met partners: Rode Kruis, Nationaal Ouderenfonds, BuurtzorgNL, KBO-PCOB, KNMP en de NVFG.