Palliatieve zorg in De Rietzanger

Iedereen verdient het om op een rustige en waardige manier afscheid te nemen van het leven. Wanneer dat in de laatste fase niet meer thuis mogelijk of wenselijk is, kunt u ervoor kiezen om op De Rietzanger in De Kreek te verblijven.

De Rietzanger
Palliatieve terminale zorg is zorg voor mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Het overlijden is nabij en in deze fase is er (veel) hulp nodig. De zorg wordt intensiever en richt zich vooral op comfort en afronding van het leven. Ons multidisciplinair team ondersteunt u en uw naasten hierin op een professionele en liefdevolle manier. Ons team bestaat onder andere uit verzorgenden, verpleegkundigen aangevuld door diverse disciplines, zoals een arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en een geestelijk verzorger. Allen zijn ze gespecialiseerd in palliatieve zorg. De Rietzanger is, als onderdeel van afdeling De Rietgans in De Kreek, een “thuis” voor mensen met een levensverwachting van circa drie maanden.

De palliatieve afdeling bestaat uit 5 comfortabele eenpersoonskamers en er is een gezamenlijke huiskamer en een familiekamer. Wij vinden het belangrijk dat niet alleen u, maar ook uw naasten zich thuis en vertrouwd voelen. We proberen zoveel mogelijk te voorzien in de wensen en behoeften. We begrijpen dat u uw naasten graag zo lang mogelijk dichtbij u wilt hebben. Indien gewenst kan er op de kamer een extra bed bij gezet worden of kan uw naaste gebruik maken van een aparte familiekamer.

'Mijn moeder ervaarde haar kamer als haar veilige omgeving'

Samen
De keuze om naar de Rietzanger te gaan kan moeilijk zijn, voor uzelf en/of voor uw naasten. Wij vinden een goede samenwerking met familie, vrienden en andere naaste betrokkenen erg belangrijk. Wij gunnen u tijd en ruimte om herinneringen te delen, verhalen op te halen en uiteindelijk afscheid te nemen. Uw naaste kan betrokken blijven bij de zorg. Ons streven is een zo huiselijk mogelijk gevoel te creëren door onder meer vers te koken. Ook gelden er geen bezoektijden. Afspraken maken we met elkaar en uw dierbaren zijn altijd welkom.

'Er was altijd een luisterend oor en je werd altijd met respect behandeld'

Wensen en de behoeften staan altijd centraal
Het uitgangspunt op De Rietzanger is het bieden van warme zorg, aandacht en kwaliteit van leven in deze laatste periode. Er wordt toegeleefd naar een waardig levenseinde. De zorg die wordt gegeven, komt recht uit ons hart. We staan voor u klaar en kijken samen naar de behoeften en wensen van u en de mensen om u heen. We zorgen voor rust en ontzorgen uw naasten. Waardig, liefdevol en intens, zoals wij dat ook voor onze eigen naasten zouden wensen.

We zijn er voor u
We begrijpen als geen ander dat er veel op u afkomt en u wellicht vragen heeft en/of meer informatie wenst. Onze collega’s van het Klant Contact Centrum staan u graag op werkdagen te woord en zijn bereikbaar via 015 515 5000, via de chat op de website of via contact@pietervanforeest.nl. Klik hier om de ervaring van een naaste te ervaren.