Aanmelden en reserveren

Een verblijf in Strandgoed Ter Heijde klinkt heerlijk. Aan de andere kant is het wellicht voor u als mantelzorger een behoorlijke stap om de zorg en ondersteuning aan uw naaste uit handen te geven. We snappen dit. De onzekerheid is ook niet vreemd. Kom langs, bekijk de locatie, drink een kop koffie, maak kennis met een van de coördinatoren van Strandgoed Ter Heijde. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt.

Kennismakingsgesprek

De kosten van een all inclusive verblijf (incl. de benodigde zorg) zijn geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In veel gevallen wordt het verblijf geheel vergoed. Hieronder vindt u informatie rondom de financiering van een verblijf bij Strandgoed Ter Heijde. De coördinatoren van Strandgoed Ter Heijde helpen u hier graag mee. Neem dus vooral contact op wanneer u interesse heeft in een verblijf.

WLZ logeren: Heeft u een WLZ indicatie en woont u nog thuis? Dan kan het verblijf vergoed worden op basis van ‘Logeren’.Let op: U betaalt de reguliere CAK eigen bijdrage die bij de verzilvering van de Wlz indicatie hoort. Zie voor meer informatie www.hetcak.nl

WMO Kortdurend verblijf met zorg: Bent u woonachtig in de gemeente Delft, Westland, Midden-Delfland, Rijswijk of Pijnacker-Nootdorp dan kan u op basis van een Wmo indicatie voor Kortdurend Verblijf  in Strandgoed verblijven. Heeft u deze indicatie niet? Een grote kans dat u hier wel recht op heeft: De coördinatoren van Strandgoed helpen u graag bij de (verkorte) aanvraag hiervoor. Schroom niet om contact met hen op te nemen.De benodigde verzorging en verpleging wordt vanuit een Zvw indicatie gefinancierd, welke vanuit Strandgoed Ter Heijde wordt aangevraagd (o.b.v. een experimenteerregel). U hoeft hier zelf niets voor te doen.Let op: U betaald de reguliere gemeentelijke eigen bijdrage die bij de verzilvering van de WMO indicatie Kortdurend Verblijf hoort. Zie voor meer informatie www.hetcak.nl.

PGB pf Particulier: Heeft u een Persoons Gebonden Budget (PGB) of heeft u geen recht op (geldige) indicatie en wilt u op particuliere basis in Strandgoed verblijven? Het tarief bedraagt per 1 januari 2024 voor zowel PGB als particulier is €257,95 per dag. Let op: Wanneer u een PGB  heeft betaalt u de reguliere CAK eigen bijdrage die bij de verzilvering van het PGB hoort. Zie voor meer informatie www.hetcak.nl.

Mantelzorgtarief: Het tarief voor verblijf voor een (niet zorgbehoevende) mantelzorger (op basis van een tweepersoonskamer) bedraagt per 1 januari 2024 €83,75,- per dag. U kunt gebruik maken van één gratis proefnacht, vraag de coördinatoren naar de voorwaarden.

Aanvullende informatie eigen bijdrage 
Wij willen u erop attenderen dat het CAK bij de verrekening van de eigen bijdrage een periode van 4 weken hanteert. Dit staat zo in de wet. Een periode is echter niet hetzelfde als een maand. In 1 jaar zitten namelijk 13 perioden. Het kan dus voorkomen dat één week respijtzorg niet valt in één periode, maar bijv. vijf dagen in de ene periode en twee dagen in de opvolgende administratieve periode van het CAK. In dat geval zal er twee maal een eigen bijdrage worden berekend. 

Reserveren?

Voorafgaand het definitief maken van een reservering vindt er een kennismakingsgesprek plaats. U kunt u hiervoor aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen. U wordt dan zo spoedig mogelijk (binnen 3 werkdagen) teruggebeld.