Faciliteiten

Delfshove heeft een ruim aanbod aan faciliteiten:

Bibliotheek

Leest u graag? Op de begane grond in de recreatiezaal “Torengebouw” is de bibliotheek gevestigd. U vindt hier een verscheidenheid aan (grootletter)boeken die u kunt lenen.

Buurtrestaurant 'Eten bij de Buren'

Samen eten betekent vaak veel gezelligheid. En hoe leuk is het dan om ook andere mensen te ontmoeten. Dat kan nu iedere tweede donderdag van de maand in Delfshove tijdens een heerlijk driegangen diner. Lijkt u het ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de buurt te leren kennen tijdens het diner? Meld u zich dan vooraf aan bij de receptie van Delfshove via telefoonnummer 015 - 256 9310 of door te mailen naar receptie.dlh@pietervanforeest.nl.  De kosten bedragen € 6,00 per persoon. De inloop is vanaf 17.30 uur en het diner duurt tot 20.00 uur. Helaas kan het buurtrestaurant op het moment niet plaatsvinden i.v.m. Corona.

Huisdieren

Uw huisdieren zijn van harte welkom binnen Delfshove. Wij maken wel graag duidelijke afspraken met u en uw mantelzorger over de verzorging van het huisdier. Wij stellen als voorwaarde dat andere bewoners geen last ondervinden van de huisdieren en dat u zelf voor uw huisdier kunt zorgen.

Kapper

Op de begane grond bevindt zich dames- en herenkapper die twee werkdagen per week is geopend. U kunt rechtstreeks met de kapster een afspraak maken.

Pieters Innovatie Lab

Pieters Innovatie Lab is een inspiratieruimte waar mensen samenkomen om elkaar te helpen, dingen uit te testen en nieuwe ideeën tot ontwikkeling te laten komen. Iedereen die een innovatieve oplossing biedt of zoekt kan hier terecht.Samen met collega’s, studenten, cliënten, mantelzorgers, ontwikkelaars en techneuten wil Pieter van Foreest nieuwe toepassingen blijven ontdekken om de kwaliteit van leven van de cliënten zoveel mogelijk te verbeteren. Zo is er in Pieters Innovatie Lab bijvoorbeeld ruimte om een Mock Up te plaatsen om testen te kunnen doen voor ruimtes in nieuwbouw, zoals de badkamer van het nieuwe woonzorgcentrum Spoorzone. 

Receptie

De receptie van Delfshove is dagelijks geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur. In de avond tot 23:00 uur is er een vrijwillige deurwachter aanwezig. Is de voordeur gesloten dan kunt u in het voorportaal op de bel drukken. De receptie of deurwachter opent de deur voor u. U kunt bij de receptie terecht voor algemene vragen en voor het opgeven van technische klachten. Ook kunt u er terecht voor het kopen van kaarten, postzegels, maaltijdkaarten en strippenkaarten voor koffie en thee. Daarnaast kunt u zich hier opgeven voor activiteiten. 

Repair Café 

Kapotte spullen: wat moet u er mee? In het Repair Café Delft gevestigd in Pieters Kamerhuis kunt u elke eerste zaterdag van de maand terecht om kapotte spullen te laten repareren. Van 11.00 tot 14.00 uur zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig om u te helpen. Helaas kan het Repair Café op het moment niet plaatsvinden i.v.m. Corona.

Restaurant

Het restaurant is dagelijks geopend. U kunt samen met familie of bekenden gebruik maken van het restaurant om gezellig bij te kletsen, te lunchen en samen een hapje te eten. De avondmaaltijd wordt geserveerd vanaf 17.00 uur. Het restaurant sluit om 19.00 uur. Gasten uit de wijk zijn van harte welkom. Er dient wel enkele dagen vooraf te worden gereserveerd via de receptie. Ook worden er diverse activiteiten in het restaurant georganiseerd waar u aan kunt deelnemen.  

Roze Ouderen Salon

Iedere laatste vrijdag van de maand opent de Roze Ouderen Salon haar deuren in Delfshove. Een bijeenkomst speciaal voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en intersex ouderen uit de buurt, stad en omgeving, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomsten staat gezelligheid voorop en komen diverse thema’s en onderwerpen aan bod. Helaas kan de Roze Ouderen Salon op het moment niet plaatsvinden i.v.m. Corona.

Tuin

De buurttuin Delfshofje is een plek voor zowel de bewoners van het Vorrinkplein als de wijkbewoners. Een plek om samen te komen, te genieten van het groen, de zon en een gezellig praatje met (buurt)bewoners.

Wifi

Bij alle locaties van Pieter van Foreest, waaronder Delfshove, kunnen alle cliënten en gasten gratis gebruik maken van het wifinetwerk Pieters Internet.

Winkel

Op de begane grond vindt u de mini-supermarkt, met vrijwilligers achter de kassa. Hier kunt u terecht voor kleine boodschappen, zoals hartige en zoete lekkernijen, brood, toiletartikelen en kaarten.  De winkel is zes dagen in de week geopend, in de ochtend. Er kan ook besteld worden door middel van  een boodschappenboekje, in de winkel te verkrijgen. De boodschappen worden dan op dinsdag en vrijdag bij uw appartement afgeleverd.