Zomer vier je samen: campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen

Geplaatst op: 20 Juni 2023

Scholen sluiten met een zucht hun deuren, de zon staat hoog in de lucht. Vanuit een volgepakte auto zwaaien de kinderen hun huis gedag. “Schat, weet je zeker dat je de paspoorten hebt?” De vakantie kan beginnen. Maar wat voor velen een heerlijke tijd is, betekent voor veel ouderen een lange periode van zomereenzaamheid.

We zijn ons er niet altijd bewust van, maar het is er wel; zomereenzaamheid. In de zomer vervelen ouderen zich vaak nog meer. De (klein)kinderen zijn op vakantie, buren zijn weg en clubjes hebben zomerstop. Van 19 juni tot en met 29 augustus voert stichting Met je hart campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen.

Zomer vier je samen
Terwijl er volop genoten wordt van zonnige vakanties, blijft een grote groep ouderen eenzaam achter. Dit maatschappelijk probleem speelt zich veelal binnen vier muren af en is dus letterlijk onzichtbaar. Met de campagne ‘Zomer vier je samen’ wil de stichting het bewustzijn hierover vergroten en vakantiegangers én thuisblijvers stimuleren in actie te komen.

Klein gebaar
Met een klein gebaar kan je de verveling in de zomermaanden doorbreken. Samen een ijsje eten, samen een wandeling maken of nodig iemand uit voor een barbecue in je tuin. Want samen verveelt het nooit! Lees hier meer over de campagne en wat je kan doen: Zomer vier je samen - met je hart

Iets betekenen voor onze cliënten?
Ook binnen Pieter van Foreest kunnen wij in de zomer extra handjes gebruiken ter ondersteuning bij leuke activiteiten, voor één op één contact met de cliënten en voor allerhande klusjes. Lijkt het jou leuk om op een of andere manier een steentje bij te dragen? Neem dan eens een kijkje op www.vrijwilligerbijpieter.nl, stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar vrijwilligers@pietervanforeest.nl of neem direct contact op met een locatie bij jou in de buurt.