Collega Arnan Veldhuizen wint UNC-ZH Stimuleringssubsidie

Geplaatst op: 15 December 2021

Woensdag 15 december is Arnan Veldhuizen verrast door Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland (UNC-ZH) en kreeg hij te horen dat hij de winnaar is van de UNC-ZH Stimuleringssubsidie.

Onderzoeksvoorstel
Arnan is verpleegkundig specialist bij Pieter van Foreest en heeft zich de vraag gesteld: Handmatig of elektronisch bloeddrukmeten bij verpleeghuisbewoners, wat werkt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, stuurde hij een onderzoeksvoorstel in voor de stimuleringsprijs. De commissie UNC-ZH heeft bij het onderzoeksvoorstel onder andere gekeken naar de relevantie voor de ouderenzorg, en of het goede medische zorg bevat. Met het ambitieuze voorstel van Arnan met daarin maar liefst vijf vragen heeft de commissie UNC-ZH doen besluiten Arnan de Stimuleringssubsidie toe te kennen. Terwijl Arnan dacht dat hij een werkoverleg had, was Miriam Haaksma van het UNC-ZH, samen met collega’s van Pieter van Foreest aanwezig om hem de prijs te overhandigen. Met het bijbehorende geldbedrag van € 15.000 kan het onderzoeksvoorstel uitgevoerd worden. De WOC (wetenschappelijke onderzoekscommissie) van Pieter van Foreest is geïnformeerd en heeft ingestemd met de huidige onderzoeksopzet.

Pieter van Foreest stimuleert initiatieven om onderzoek uit te voeren. Arnan werkt als betrokken en enthousiaste medewerker graag mee aan coaching en het geven van onderwijs, denkt mee in managementvraagstukken en initieert en participeert in onderzoek. Daar zijn we uiteraard heel erg trots op.

“Deze stimuleringssubsidie wil ik gebruiken om samen met een team te starten met een serie praktijkgerichte onderzoeken. Ik wil hiermee bijdragen aan een levenslang ontwikkelen-klimaat.” – Arnan Veldhuizen

We wensen Arnan veel succes en plezier bij het uitvoeren van zijn onderzoek en feliciteren hem uiteraard met het winnen van deze prijs.

Wat is het UNC-ZH?
Het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland (UNC-ZH) is een samenwerkingsverband tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en negen zorginstellingen in Zuid-Holland, waaronder Pieter van Foreest. Het UNC-ZH initieert, faciliteert en voert zorginhoudelijk wetenschappelijk onderzoek uit. De UNC-ZH Stimuleringssubsidie betreft een subsidie die jaarlijks wordt uitgereikt om onderzoek in de ouderenzorg te stimuleren. Dit keer werd de prijs voor de 6e keer uitgereikt.