Ervaring en doorontwikkeling inzet Hipper bij Revalidatie & Herstel van Pieter van Foreest

Geplaatst op: 2 Juni 2022

Bij Pieter van Foreest staat onderzoek en innovatie hoog in het vaandel en de professionals van de Revalidatie en Herstel afdelingen investeren hier graag in. Een voorbeeld van een innovatie die momenteel getest wordt, is Hipper. Bij de Revalidatie & Herstel afdelingen in De Bieslandhof en het Reinier de Graaf Gasthuis van Pieter van Foreest wordt deze innovatie sinds een jaar gebruikt.

Wat is Hipper?
Hipper is een systeem dat de beweegactiviteiten van revalidanten kan meten door middel van sensortechnologie. Het systeem wordt gedragen ter hoogte van de heup aan de broek-/rokband en is gekoppeld aan een online dashboard. Revalidanten en zorgprofessionals kunnen via het dashboard de data bekijken, op afstand coachen en vervolgens de behandeling samen bijstellen.

Meerwaarde voor de revalidant en de zorgprofessional
Nu Hipper een jaar wordt gebruikt, was het tijd voor een eerste evaluatie. Hieruit kwamen een aantal belangrijke punten, waaruit de conclusie werd getrokken dat de afdelingen graag verder willen met Hipper omdat zij zeker meerwaarde zien. Zo biedt Hipper objectief inzicht in de voortgang van revalidatie en bevordert de eigen regie van de revalidanten. De volgende stap is om aan de slag te gaan met het maken van een projectplan met heldere doelstellingen, zoals de integratie van Hipper in de standaard werkwijzen en hoe de collega’s de uitkomsten van Hipper beter kunnen laten aansluiten op de revalidatiedoelen.