Griepvaccinatie Pieter van Foreest 2022

Geplaatst op: 10 November 2022

Griepvaccinatie
Griep (influenza) kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als iemand diabetes, een hart-, long- of nierziekte of minder weerstand heeft. Of als men 60 jaar of ouder is. De griepprik is de beste manier om je tegen griep te beschermen. De griepvaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Door vaccinatie beschermt men ook anderen. 

Hoe werkt de vaccinatie?
De vaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam ‘afweerstoffen’ maakt tegen griepvirussen. Deze afweerstoffen beschermen tegen de meest voorkomende griepvirussen. Door de griepprik heeft men ongeveer 40% minder kans op griep. Als men toch griep krijgt, wordt men vaak minder ernstig ziek.

Uitnodiging voor griepvaccinatie voor cliënten

  • Cliënten met zorg en behandeling (verpleeghuiszorg) van Pieter van Foreest vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de specialisten ouderengeneeskunde van Pieter van Foreest, zij worden via Pieter van Foreest uitgenodigd voor de griepvaccinatie.
  • Cliënten met zorg zonder behandeling (verzorgingshuis) & cliënten wonend in de thuissituatie vallen onder de medische verantwoordelijkheid van de eigen huisarts. Zij ontvangen de uitnodiging (indien van toepassing) via de eigen huisarts.
  • Cliënten wonend in hybride locaties (verzorgingshuis- & verpleeghuiszorg), hierbij ontvangen cliënten via Pieter van Foreest de uitnodiging voor de griepvaccinatie. Mogelijk worden zij ook uitgenodigd via de eigen huisarts. De keuze is aan de cliënt.