De Kunst van het Ouder Zijn

Geplaatst op: 2 Oktober 2015

Samen met Participe, GGZ-preventie en Humanitas is Pieter van Foreest betrokken bij een project om in Delft voor (kwetsbare) ouderen de training “Kunst van het ouder zijn” aan te bieden.

De bron van levenservaring en wijsheid

De Kunst van het Ouder Zijn richt zich op ouderen van 80 jaar en ouder. De training gaat over betekenisvolle contacten, werken aan welbevinden, welzijn, gezondheid, balans vinden, ontspanning, levensverhalen, zingeving en inspiratie, met andere worden het project gaat over levenskunst. Dit komt goed uit want ouderen van 80 jaar en ouder zijn bronnen van levenservaring en wijsheid.

Het doel

Het doel van de training is om over de volgende onderwerpen te spreken, hoe gaat u om met uw levenservaring? Hoe staat u op dit moment in het leven? Welke wensen en verwachtingen heeft u? Hoe kunt uw leven zo aangenaam mogelijk vormgeven nu u wat ouder bent? Hoe is het met uw gezondheid en vitaliteit en hoe gaat u daarmee om? Deze onderwerpen passen goed bij de thema’s die in de training ‘De Kunst van het Ouder Zijn’ in aan bod komen.

De training

Het programma wordt al enige tijd in het ontmoetingscentrum als Wmo-activiteit aangeboden. Deskundige vrijwilligers zullen de trainingen gaan verzorgen in een nader te bepalen locatie in Delft. De kosten zullen € 25,- per deelnemer bedragen. Ook wordt er gekeken naar vervolgtrainingen over o.a. financiën, wonen, levenseinde, intimiteit en actualiteit. Benieuwd naar de trainingen? Hou de website www.delftvoorelkaar.nl in de gaten.