Aan elf locaties Waarborgzegel Fixatievrije Zorg drie sterren toegekend

Geplaatst op: 4 September 2019

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorg is in 2011 ontstaan als een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in bewegingsvrijheid voor mensen met dementie.

Onlangs kreeg een groot aantal van onze locaties het Waarborgzegel Fixatievrije Zorg 2017-2019 met drie sterren toegekend. Dit is het hoogst haalbare. Zorginstellingen met drie sterren passen bij mensen met dementie of een delier geen fixatie toe en zorgen voor een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid van bewoners. Het bestuur en de medewerkers proberen daarnaast problemen die ontstaan door het gedrag van bewoners op te lossen zonder vrijheid beperkende maatregelen of psychofarmaca.

Elf locaties zijn van twee naar drie sterren gegaan. Dit zijn namelijk: Akkerleven, De Hooge Tuinen, De Kreek, De Opmaat, Singelhof, De Terwebloem, Triangel, Veenhage, Vlietzicht, Weidevogelhof en Duinhof. Er zijn zelfs locaties die van één naar drie sterren zijn gegaan: De Bieslandhof, Delfshove, Lindenhof, Sonnevanck, Stefanna en Zorgboerderij Buitengewoon (3) in Delfgauw.

We zijn ontzettend trots dat we met elkaar ons inzetten om de levenskwalieit van mensen met dementie te blijven vergroten. Een felicitatie is zeker op zijn plaats met deze geweldige prestatie.