Buurtrestaurant 'Bij mekaar' opent de deuren in De Kreek

Geplaatst op: 28 Maart 2019

Woensdagmiddag 27 maart was het een gezellige drukte in De Kreek. Buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ opende haar deuren voor de bewoners van De Kreek, hun familie en de bewoners uit de wijk.

Samen eten en ontmoeten
Samen eten betekent vaak veel gezelligheid. En hoe leuk is het dan om ook andere mensen te ontmoeten. Dat kan nu iedere laatste woensdag van de maand in De Kreek tijdens een heerlijk driegangen diner. Liefst 20 deelnemers hadden zich hier vooraf voor aangemeld waarbij veel mensen uit de buurt aanwezig waren. Bij binnenkomst werden ze welkom geheten waarna ze een kaart met een bepaalde kleur kregen. De kleur van de kaart komt overeen met de kleur van de placemat, zodat het altijd een verrassing is met wie je aan tafel zit. Dat betekent vaak nieuwe gezichten met nieuwe ontmoetingen en leuke gesprekken. Jet Timmerman, locatiemanager, heette iedereen van harte welkom en is trots dat het buurtrestaurant nu iedere maand in De Kreek plaatsvindt. Ook Anja Hitsert, social makelaar Vitis Welzijn en een van de initiatiefnemers, wenste iedereen een leuke middag toe waarbij het vooral gaat om het samen zijn en het ontmoeten. Vrijwilliger Frans had een heerlijk diner klaar gemaakt en met hulp van de vrijwilligers was het voor de aanwezigen ook echt een avondje uit.  De sfeer zat er goed in en er werd heel wat afgepraat. Iedereen was erg enthousiast en kijkt alweer uit naar volgende maand.

Aanmelden
Lijkt u het ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de buurt te leren kennen tijdens het diner? Meld u zich dan vooraf aan bij de receptie van De Kreek via telefoonnummer 0174 – 741000 of via de website www.bijmelkaar.nl. Aanmelden kan tot maandag voor de datum van de maaltijd. De kosten bedragen € 6,50 exclusief consumpties. Het volgend buurtrestaurant vindt plaats op 24 april a.s. De inloop is vanaf 17.00 uur, het diner begint circa 17.30 uur. Bent u er ook bij?

Buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’

Pieter van Foreest vindt het belangrijk dat iedereen blijft deelnemen aan de gemeenschap. Het is belangrijk om bekenden te blijven ontmoeten, veiligheid en gezelligheid te ervaren en deel te blijven nemen aan activiteiten. Buurtrestaurant ‘Bij Mekaar’ sluit goed aan bij de visie van Pieter van Foreest. Zij hebben zowel een buurt- als sociale functie. Bij ‘Bij Mekaar’ ontmoeten mensen elkaar en zetten zich actief in de eigen omgeving. Het heeft zo een functie voor zowel de bezoekers, als voor degene die in het restaurant werken. Het buurtrestaurant is een samenwerkingsverband van vele organisaties. Initiatiefnemers zijn Middin, DOEL Westland, Patijnenburg en Vitis Welzijn. Het is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het innovatiefonds van de gemeente Westland. Inmiddels zijn er twaalf buurtrestaurants in het Westland.