Cliënten genieten van mooie projecten van Kunstkracht 55+

Geplaatst op: 21 Juni 2019

Dat het beoefenen van kunst bijdraagt aan een goed gevoel is vorig jaar al bewezen tijdens de mooie projecten van Kunstkracht 55+. Door actief met kunst bezig te zijn wordt je innerlijk gevoelsleven aangesproken en je verbeeldingskracht gestimuleerd. Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud.

Beeldende kunst

In Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld zijn de bezoekers sinds mei gestart met het project beeldende kunst. Samen met Sarina Missot maken ze schitterende kunstwerken met papier en producten uit eigen tuin. Hiervoor werken ze met verschillende soorten papier, zoals rijstpapier, maar ook hebben de bezoekers zelfs papier gemaakt waarin blaadjes en bloemen vanuit de tuin verwerkt zijn. Het resultaat tot nu toe is prachtig. We zijn benieuwd naar de volgende werken.

Theaterproject

In De Hooge Tuinen is 7 juni het theaterproject gestart. Iedere week bereiden Serge Bosman en Willemijn Nowee een speciaal thema voor wat aansluit op de bewoners. Met een koffer vol attributen vindt er veel interactie plaats met de bewoners en familie. Samen zingen ze een herkenbaar lied. Elke week dezelfde melodie/wijs met andere woorden wat aansluitend op het thema van die week. De eerste keer was het thema Liefde. De trouwjurk en hoge hoed maakten het plaatje compleet en zorgden voor een hoop gezelligheid en herinneringen.

Komende projecten

Ook in het najaar wordt er gestart met nieuwe projecten, zoals schilderen en boetseren. Samen met cliënten kijken we alweer uit naar deze bijeenkomsten.

Kunstkracht 55+

Het Westlandse programma Kunstkracht 55+ maakt deel uit van de landelijke regeling ‘Lang Leven Kunst’ en is een succesvolle samenwerking tussen Westland Cultuurweb, Careyn en Pieter van Foreest en Westlandse culturele organisaties en kunstvakdocenten.