Geslaagde week van Zorg en Welzijn

Geplaatst op: 19 Maart 2018

Van 12 tot en met 17 maart 2018 vond de nationale week van Zorg en Welzijn weer plaats. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openden hun deuren voor het grote publiek. Ook Pieter van Foreest deed hieraan mee en nodigde het publiek uit om kennis te maken met de ouderenzorg.

Maak kennis met kunde
Ook dit jaar hadden locaties, teams en afdelingen hun best gedaan om activiteiten te organiseren waarbij kennis gedeeld werd en mensen meegenomen werden in de wereld waar wij het beste in zijn; de zorg voor kwetsbare ouderen. We hebben veel mensen kennis kunnen laten maken met verschillende facetten binnen Pieter van Foreest. Zo waren er onder andere gezondheidschecks, inloopochtenden, een lezing, bingomiddag, boom geplant en middagen georganiseerd waarbij ook leerlingen van basisscholen langskwamen.

Wandelen
Pieter van Foreest zorgt niet alleen goed voor haar cliënten, maar ook voor haar medewerkers. In het kader van het gezondheidsbeleid waren er in elke regio leuke wandelevenementen voor medewerkers uitgezet. Bewegen is immers gezond en ook nog eens gezellig. Collega’s gingen enthousiast van start en de stemming was bij iedere wandeling opperbest. Er wordt dan ook teruggekeken op geslaagde wandelevenementen en wie weet ontstaan hier wel wandelgroepen uit.

Werken in de zorg
In de vier gemeenten waar Pieter van Foreest zorg verleend waren naast de vele activiteiten ook banenmarkten georganiseerd. Collega’s waren aanwezig om te vertellen hoe leuk werken in de zorg is. Uiteraard kon men ook terecht voor vrijwilligerswerk, maatschappelijke stages of vakantiewerk. De belangstelling was groot.

We kijken terug op een geslaagde week van Zorg en Welzijn. Op naar volgend jaar!