Jong en oud in gesprek tijdens Coming Out Day

Geplaatst op: 11 Oktober 2019

Jaarlijks op 11 oktober is het Coming Out Day. Deze dag is bedoeld om LHBTI's (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) te steunen bij het uit de kast komen én om te laten zien wie je bent. Dit jaar was er speciale aandacht voor ‘roze’ ouderen. Bij De Terwebloem deelden zij hun ervaringen en - soms schrijnende - verhalen met jongeren van ISW Hoogeland en wethouder Piet Vreugdenhil. Om 10.30 uur werd de regenboogvlag gehesen op de locatie, zo zetten we kracht bij aan de boodschap dat iedereen zichzelf kan zijn bij Pieter van Foreest.  

Pesten en buitensluiten
Iedereen mag zichzelf zijn. Thuis, op school, op straat, op het werk, bij het uitgaan, in de sport, de zorg of waar dan ook. Toch is dat lang nog niet altijd het geval. Als ouderen naar een zorginstelling verhuizen, durven ze vaak niet meer uit te komen voor hun geaardheid. Ze voelen zich niet veilig, worden gepest of buitengesloten. Hierdoor gaan ze vaak terug de kast in.

Roze Ouderen Salon
Maandelijks kleuren twee locaties van Pieter van Foreest (in Westland en Delft) roze tijdens de ‘Roze Ouderen Salon’. Zo laat de organisatie zien dat roze ouderen van harte welkom zijn om met elkaar te praten en leuke activiteiten te ondernemen. Vanaf 8 november verhuist de Westlandse Roze Ouderen Salon naar een nieuwe locatie in De Terwebloem. Elke tweede vrijdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur ontmoeten ouderen elkaar daar om hun ervaringen op een gezellige, plezierige, ongedwongen en veilige manier te kunnen delen.