Kookcafé in De Opmaat van start

Geplaatst op: 23 Januari 2020

Op 21 januari is in De Opmaat het kookcafé van start gegaan. Het kookcafé is een idee dat is ontstaan samen met de bewoners. Zij gaven namelijk aan het eten van vroeger te missen. Daarnaast zochten de collega’s van De Opmaat naar mogelijkheden om de familie meer te betrekken. Door deze twee wensen te combineren is het idee voor het kookcafé ontstaan.

Het kookcafé
Iedere derde dinsdag van de maand bereidt familie een verse maaltijd voor de bewoners. De bewoners bedenken zelf het menu voor die dag. De agenda voor het hele jaar staat al vol met enthousiaste familieleden die willen komen koken. Gisteren was het dan zover, de tafels werden gedekt waardoor de sfeer van een chic restaurant gecreëerd werd. Er vond een knap staaltje teamwork plaats tussen bewoners, familie en collega’s. Er werden 30 kroppen andijvie klaargemaakt door de familieleden en de bewoners waren druk aan de slag met het schillen van aardappels. Iedereen heeft genoten van de gezelligheid van het samen koken en van de heerlijke maaltijd die ze samen gemaakt hadden.

Boven Verwachting Prijs
Het idee van het kookcafé was ook ingediend als idee voor de Boven Verwachting Prijs. Het is mooi om te zien dat, ondanks dat zij niet gewonnen hebben, de collega’s toch doorgezet hebben met een mooi resultaat. De bewoners praten nog steeds na over deze gezellige eerste avond en iedereen kijkt uit naar volgende maand!