Mooie initiatieven voor verschillende locaties

Geplaatst op: 30 April 2020

Ontmoetingscentrum Pijnacker
Om de bezoekers van Ontmoetingscentrum Pijnacker een hart onder de riem te steken, hebben de collega’s van het ontmoetingscentrum hen verrast met een mooie orchidee. De bezoekers waren er ontzettend blij mee. Hartelijk dank Piko Plant voor het schenken van de bloemen!  

Veenhage
Het gulden ABC uit Delft bracht heerlijk pannenkoekbeslag voor onze collega’s en bewoners in Veenhage. Ze hebben er heerlijk van gesmuld!

De Bieslandhof
Met ongeveer 8000 vetplantjes heeft kunstenares Adriënne Rombout met haar moeder Ina een beer van 70 vierkante meter in de binnentuin van De Bieslandhof gemaakt. Op deze manier wil zij de medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken en tegelijkertijd de tuinders steunen. Bewoners en collega’s genieten enorm van het mooie uitzicht van de kleurrijke beer in de tuin! Vorige week donderdag vloog er ook een drone over de locatie, die prachtige beelden heeft gemaakt van het kunstwerk.

Naast dit enorme kunstwerk, zijn de bewoners van De Bieslandhof ook verrast met mooie kaartjes in de vorm van hartjes, om hen een hart onder de riem te steken.

Lindenhof
Lindenhof heeft een tweede verrijdbare unit beeldbellen met twee tablets gekregen van de VTM Groep te Maasdijk, gesponsord door Rabobank Westland. Zo kunnen de bewoners nog vaker genieten van het videobellen met hun naasten!

De Hooge Tuinen
Collega’s van De Hooge Tuinen ontvingen afgelopen week een box met Aloë vera bladeren van Dr. Green. Het bedrijf organiseerde deze actie om zorgtoppers in deze tijd eens extra te waarderen. Dr. Green werd overladen met hartverwarmende nominaties. Uiteindelijk ontvingen drie organisaties een doos met verse Aloë vera bladeren. Een van deze boxen werd uitgereikt aan Dominique den Heijer bij verpleeghuis De Hooge Tuinen te Naaldwijk. Dominique nomineerde al haar collega’s. Dr. Green gaf buiten bij De Hooge Tuinen een demonstratie. “Ik heb nooit geweten dat de gel in de plant zat”.

De Opmaat
In De Opmaat proberen ze er op allerlei manieren het beste van te maken. Zo ook met wat extra’s tijdens de maaltijden voor de bewoners. Vorige week hebben de collega’s verse pannenkoeken gebakken en gezorgd voor een lekkere gezonde smoothie. Beide waren een feestje voor de bewoners. Broodjes gezond, poffertjes en wentelteefjes staan nog op het programma voor de komende tijd. Het zijn de kleine dingen die het doen in deze gekke tijd. De collega's vinden het leuk om dit de bewoners te kunnen aanbieden en de bewoners genieten er enorm van. Wat wil je nog meer!?

 
Plastic wegwerp schorten gratis geschonken door Stichting Veteranen Westland.

Kees Verkade, collega van de technische dienst van Pieter van Foreest en tevens voorzitter van Stichting Veteranen Westland, ging na de oproep voor plastic wegwerp schorten op zoek naar iemand binnen zijn netwerk die Pieter van Foreest hieraan zou kunnen helpen. Een bekende vanuit de veteranen wereld heeft aan Akkerleven gratis 2000 plastic wegwerpschorten gegeven. Daarnaast heeft hij ook nog meer dan 3000 schorten gratis beschikbaar gemaakt voor alle locaties van Pieter van Foreest.

We zijn ontzettend blij met dit mooie gebaar, bedankt Kees en Stichting veteranen Westland voor het mogelijk maken!