Senioren maken Golden Age souvenirs

Geplaatst op: 13 Mei 2019

Ook de bewoners van Pieter van Foreest leveren een bijdrage aan het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'. Zij maken 'gouden' souvenirs met een knipoog naar de Gouden Eeuw. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

Karin Schrederhof, Delftse wethouder van o.a. WMO, bezocht donderdag 9 mei woonzorgcomplex Lindenhof waar de eerste van een reeks workshops 'Golden Age Souvenir' plaatsvond. Tijdens de workshops worden bewoners van Pieter van Foreest in een 17e eeuwse ambiance geïnspireerd tot het maken van een kunstobject van klei met een knipoog naar de Gouden Eeuw. De objecten worden later verguld met een 'gouden' laag. Kunstdocenten Gonny Stuut en Jos Buijtendijk van BES&Cultuur begeleiden de bewoners tijdens de workshops.

Cultuur als anti-rimpel crème
Stuut en Buijtendijk zijn ervan overtuigd dat prikkelende cultuurprojecten voor senioren bijdragen aan een positieve gezondheid. "Kunst en cultuur trainen de oude hersentjes, verrijken het seniorenleven en werken als anti-rimpel crème", aldus de dames.

In september worden de gouden souvenirs tentoongesteld in de expositieruimte van 38CC en als unica op diverse verkooppunten in Delft ter verkoop aangeboden. De souvenirs zitten in geschenkverpakking, voorzien van naam en geboortejaar van de maker. Golden Age Souvenir is een initiatief van BES&Cultuur in samenwerking met de stichting DelftsPeil, gemeente Delft en Pieter van Foreest.