Slimme medicatiedispenser cMed

Geplaatst op: 3 Oktober 2019

Pieter van Foreest vindt het belangrijk dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving. Daarom is de Directeur divisie Thuis Jeanette van Laarhoven namens Pieter van Foreest een overeenkomst aangegaan met FocusCura om de slimme medicatiedispenser cMed Plus in te gaan zetten in de Thuiszorg.

De cMedPlus maakt het mogelijk voor cliënten om zelfstandig en gemakkelijk hun eigen medicatie in te nemen. De medicatiedispenser is voorzien van een helder en groot touchscreen en geeft duidelijke geluids- en lichtsignalen als het tijd is voor medicatie.  Daarnaast is de cMedPlus toekomstgericht, omdat er nieuwe functies toegevoegd kunnen worden. Het is uiteindelijk mogelijk om ermee te beeldbellen en er een bijsluiter op te lezen.

De cliënt is hierdoor ook niet meer afhankelijk van het tijdstip waarop de thuiszorg langskomt voor de toediening van de medicatie. Wanneer een cliënt vergeet om medicatie in te nemen, neemt de servicedesk van FocusCura contact op met de cliënt en/of Pieter van Foreest. Daarnaast is het, indien nodig, mogelijk voor Pieter van Foreest om het medicijngebruik van de cliënt te volgen.  Er vinden nog steeds controlemomenten plaats zonder dat de cliënt zijn of haar zelfstandigheid verliest.  

Meer weten? Kijk op de website van FocusCura. https://www.focuscura.com/nl/zakelijk/producten/medicijndispenser-cmed-plus