Twee bewoners Sonnevanck in 's-Gravenzande positief getest op coronavirus

Geplaatst op: 1 Oktober 2020

Vandaag zijn twee bewoners van de 2de etage van locatie Sonnevanck positief getest op het coronavirus. De familie van de betreffende bewoners zijn direct op de hoogte gebracht evenals de eerste contactpersonen van de andere bewoners van de 2de etage. 

Maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen
We doen er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen en handelen hierin volgens de strikte richtlijnen en procedures van het RIVM/Rijksoverheid. In overleg met het preventieteam en de arts zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen. Om de verspreiding van deze zeer besmettelijke ziekte tegen te gaan is de 2de etage in volledige isolatie geplaatst. Uit voorzorg is de rest van de locatie tijdelijk preventief geïsoleerd. 

Wat betekent dit?
De bewoners zullen zolang het nodig is in afzondering verblijven. Bezoek aan de bewoners is tijdens de (preventieve) isolatie niet mogelijk. We houden vanzelfsprekend alle bewoners nauwlettend in de gaten voor wat betreft mogelijke klachten en er wordt laagdrempelig getest. De collega’s werkzaam op de 2de etage, worden alleen op deze afdeling ingezet en er wordt gewerkt volgens de richtlijnen om verdere verspreiding te voorkomen. Zodra het mogelijk is om op bepaalde etages weer bezoek te ontvangen, zullen wij dit uiteraard meteen laten weten aan de eerste contactpersonen. Uiteraard doen we er alles aan om de best mogelijke zorg aan alle bewoners te kunnen blijven bieden en houden de eerste contactpersonen op de hoogte bij veranderingen.