Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Bereken uw eigen bijdrage op www.cak.nl

Geplaatst op: 5 November 2015

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd in de langdurige zorg. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor uw eigen bijdrage. Het CAK berekent de eigen bijdrage voor u als cliënt. Dit wordt berekend aan de hand van de geleverde zorg en uw inkomsten/vermogen. U ontvangt hier iedere periode een rekening van.

Eigen bijdrage CAK
De geleverde zorg wordt door het CAK berekend aan de hand van de registratie die de zorgorganisatie aan het CAK aanlevert. Door de vele veranderingen in de zorg is ook de aanlevering van deze gegevens en het registratieproces gewijzigd. Gelukkig is hierin heel veel goed gegaan, echter vanwege technische problemen is dit niet voor alle geleverde zorg op tijd gelukt. De consequentie hiervan is dat cliënten op dit moment geen of een lagere eigen bijdrage betalen en dat men binnenkort een rekening van het CAK zal ontvangen voor een hogere of een dubbele eigen bijdrage. Wat precies voor u van toepassing is, is afhankelijk van de soorten zorg die u van ons en/of van andere zorgaanbieders ontvangt.

Uw eigen bijdrage berekenen
Pieter van Foreest kan u helaas nooit precies informeren hoeveel u aan eigen bijdrage moet betalen. De berekening van de eigen bijdrage is namelijk op basis van uw inkomen/vermogen en alle zorg die u ontvangt van ons en van eventuele andere zorgaanbieders.

Meer informatie?
Wilt u uw eigen bijdrage zelf berekenen? Op de website van het CAK is een rekenmodel te vinden. Hier kunt u uw eigen bijdrage aan de hand van uw persoonlijke gegevens berekenen. U kunt hiervoor terecht op www.hetcak.nl.