Welkom in Die Buytenweye Zora!

Geplaatst op: 28 Februari 2020

In februari was het dan eindelijk zover. Die Buytenweye heeft een eigen Zora in ontvangst mogen nemen! Collega’s en bewoners hebben begin 2019 al kennisgemaakt met Zora. Dit was zo goed bevallen dat Die Buytenweye besloot verschillende fondsen aan te schrijven om de aanschaf van Zora mogelijk te maken.
En dat is gelukt! De aanschaf van Zora is een hele investering maar dankzij donaties van het Klein Breteler Fonds, Coöperatiefonds Rabobank Zuid-Holland Midden, Stichting RCOAK en het programma Klein Geluk van FNO hebben zij Zora kunnen aanschaffen.

Een aantal collega’s heeft een basistraining gevolgd en aankomende tijd zullen meer collega’s  en vrijwilligers in de praktijk getraind worden om Zora in te gebruiken. Iedereen is supertrots om met Zora samen te werken!

Zora de zorgrobot
Zora is een robot die ontwikkeld is voor het ondersteunen van de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Zora heeft verschillende sensoren waardoor zij niet alleen soepel kan bewegen, maar ook kan meeluisteren, meekijken en zelfs praten. Hierdoor is Zora voor verschillende doelen in te zetten, bijvoorbeeld als ondersteuning bij een revalidatie traject.