Winnaar Boven Verwachting Prijs 2021 bekendgemaakt!

Geplaatst op: 6 Januari 2021

Maandag 4 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Pieter van Foreest plaats, dit keer proossten wij online op het nieuwe jaar. Petra de Jongh, voorzitter Raad van Bestuur, hield een mooie toespraak. Ze blikte terug op het bewogen jaar 2020 en ook werd de winnaar van de Boven Verwachting Prijs 2021 bekendgemaakt! 

Boven Verwachting Prijs
Aan het eind van deze online nieuwjaarsreceptie vond de uitreiking van de Boven Verwachting Prijs plaats. De genomineerden waren ‘Het Kookcafé 2.0’, ‘Duizenden Kleurrijke Kusjes’, en ‘Aan Tafel!’. De genomineerden hadden allemaal een filmpje voorbereid om hun idee toe te lichten voor de kijkers en natuurlijk de jury. Nadat de pitches bekeken waren ging de jury in beraad om een winnaar te kiezen. 

En de winnaar is...
'Aan Tafel!' heeft de Boven Verwachting Prijs 2021 gewonnen! De initiatiefnemers gaan op verschillende locaties eettafels met grote schermen realiseren zodat cliënten samen met hun familie van een maaltijd kunnen genieten. Op afstand, maar toch dichtbij. Zij krijgen een cheque van €10.000 om het te realiseren. Bedankt KB Fonds om dit mogelijk te maken! 

Andere initiatieven
Helaas konden niet alle projecten winnen, maar ook 'Het Kookcafé 2.0' en 'Duizenden Kleurrijke Kusjes' waren ook erg mooie initiatieven waarvan we hopen dat ze op een andere manier kunnen worden gerealiseerd! 

'Het Kookcafé' deed voor de tweede keer mee  aan de Boven Verwachting Prijs en hoewel ze vorig jaar zijn begonnen, hebben ze helaas door corona moeten stoppen en wilden ze het met 'Het Kookcafé 2.0' weer oppakken. 'Het Kookcafé 2.0' was een idee vanuit De Opmaat, waarbij ze samen met familie heerlijke diners zouden gaan organiseren voor bewoners. 

'Duizenden Kleurrijke Kusjes' was een initiatief om alle locaties symbolisch te verbinden door middel van kusjes van klei. Alle cliënten in de thuiszorg, bezoekers van het ontmoetingscentrum en de bewoners van de verschillende locaties zouden allemaal een eigen kusje van klei maken waardoor er uiteindelijk een grote verzameling van kleurrijke kusjes zou ontstaan.