Zomerproject Kunstkracht 55+ in verschillende locaties

Geplaatst op: 9 September 2020

Verschillende locaties van Pieter van Foreest hebben dit jaar meegedaan aan het zomerproject van Kunstkracht 55+.

Onder begeleiding van een in retro geklede kunstdocent hebben de bewoners van De Kreek en De Terwebloem geleerd hoe zij kunnen schilderen met koffie. Vanwege de corona-maatregelen ging deze begeleiding via een van tevoren opgenomen video die stap voor stap kon worden gevolgd. In De Opmaat was het thema 'Feest' en zijn ze creatief aan de slag gegaan met het maken van verjaarsdagtaarten. De resultaten zijn heel mooi geworden en de bewoners hebben het erg naar hun zin gehad.

Kunstkracht 55+
Kunstkracht 55+ is een programma van Westland Cultuurweb dat sinds 2016 actieve kunstbeoefening biedt aan bewoners van verschillende Westlandse woonzorgcentra, onder andere Pieter van Foreest. Het aanbod is heel divers, denk aan lessen in dans, theater, muziek, beeldende kunst, zang, fotografie en literatuur. De bewoners worden begeleid door professionele Westlandse kunstenaars en krijgen de kans hun creatieve talent te ontdekken. Kunstkracht 55+ staat voor plezier, enthousiasme en trots. 

Volgens Westland Cultuurweb is het doel van Kunstkracht 55+ “het ontwikkelen van een duurzaam aanbod van kwalitatieve kunstparticipatie voor ouderen, waarbij een relatie wordt gelegd tussen de ouderen en de kunstenaar om de hoek”. Klik hier voor meer informatie over Kunstkracht 55+.