Zorgboerderij BuitenGewoon 3 feestelijk geopend

Geplaatst op: 15 Mei 2017

Na twee succesvolle zorgboerderijen, Zorgboerderij BuitenGewoon 1 in Delfgauw en Zorgboerderij BuitenGewoon 2 in Pijnacker, is vrijdag 12 mei Zorgboerderij Buitengewoon 3 geopend.

In het Kerkelijk Centrum Delfgauw werden de gasten ontvangen. Diny de Bresser feliciteerde Arjo Buijs met de derde zorgboerderij die de mogelijkheid biedt om er te wonen. Kleinschalig wonen op het platteland met 24-uurs zorg. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, gaf vervolgens een lezing over het thema ‘Vergeet dementie, onthoud de mens’.

Op de locatie zelf openden drie vrijwilligers de zorgboerderij officieel door het planten van een bessenstruik. Na de opening werden de aanwezigen rondgeleid. De mooi verbouwde en gemoderniseerde monumentale boerderij is gereed om bezoekers en bewoners te ontvangen.

Kleinschalig Wonen met 24-uurs zorg
Senioren die een lang leven op het platteland of als tuinder hebben doorgebracht zijn van harte welkom op de Zorgboerderij. Voor deze ouderen is er niets mooiers dan zorg te ontvangen in de vertrouwde omgeving van het platteland. De zorgboerderij biedt de ouderen met dementie in de regio hiermee een stukje stabiliteit en veiligheid in een omgeving die zij gewend zijn.

Respijtzorg & vakantieverblijf
Zorgboerderij BuitenGewoon 3 biedt naast het wonen ook de mogelijkheid tot respijtzorg. Zorgboerderij BuitenGewoon 1 en 2 bieden naast de dagvoorziening ook de mogelijkheid aan bewoners van verpleeghuizen en woonzorgcentra in de buurt om een heerlijk vakantieweekend op het platteland te beleven.

Zorgboerderij BuitenGewoon 3 is een aparte stichting onder leiding van een dagelijks bestuur. Pieter van Foreest draagt dit bijzondere concept een warm hart toe en biedt ondersteuning op verschillende gebieden.