Chinese delegatie bezoekt Die Buytenweye en Ontmoetingscentrum Mozartlaan

Geplaatst op: 18 September 2017

Vrijdag 15 september heeft een delegatie uit China een werkbezoek gebracht aan Die Buytenweye en het Ontmoetingscentrum Mozartlaan.

Die Buytenweye
In de ochtend brachten 6 gegadigden van People’s Republic China een bezoek aan Die Buytenweye waar Viola Bras, locatiemanager, ze van welkom heette. Na de koffie volgde een presentatie waarin duidelijk werd hoe de zorg in Nederland geregeld is en informatie over Pieter van Foreest en de locatie Die Buytenweye. De rondleiding door Die Buytenweye werd met belangstelling gevolgd.

Ontmoetingscentrum Mozartlaan
Na de lunch volgde een bezoek aan het Ontmoetingscentrum Mozartlaan. De delegatie was geïnteresseerd wat het ontmoetingscentrum biedt aan de bezoekers en wanneer iemand naar een ontmoetingscentrum kan komen. Er werd ingegaan wat het voor de mantelzorgers betekent als je naaste dementie krijgt en dat het ontmoetingscentrum ook voor hen ondersteuning biedt. Ook hier werd alle tijd genomen om vragen te beantwoorden.

Het waren leerzame en interessante bezoeken waarbij een goed beeld is gekregen hoe in Nederland Zorg en Welzijn is geregeld.