Drukbezocht symposium onderzoeken en innovaties bij Pieter van Foreest

Geplaatst op: 21 Januari 2020

Op 20 januari vond de tweede editie van het symposium ‘onderzoeken en innovaties bij Pieter van Foreest’ plaats in Het Trefpunt van De Bieslandhof. Een ideale manier voor collega’s en enkele externe partners om kennis te maken met verschillende onderzoeken waar Pieter van Foreest mee bezig is en innovaties die worden gebruikt, getest of die in de toekomst op de markt zullen komen.

Zelf kennismaken met innovaties
Het was een inspirerend symposium met een mooie verdeling tussen luisteren naar presentaties en zelf rondlopen langs stands met verschillende innovaties. Zo konden de aanwezigen kennismaken met de robots Rose en Pepper, was het mogelijk om zelf ervaren hoe het is om met een exoskelet te werken en kon er informatie worden opgedaan over de smartglass, VR-bril, een valairbag die ouderen beschermt tegen heupletsel en een medicatiedispenser die het voor ouderen mogelijk maakt om zelf hun medicatie in te nemen. Deze en nog veel meer innovaties werden zeer enthousiast ontvangen door de aanwezigen.

Interessante presentaties
Tussen het bezoeken van de stands door werden presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Na de opening en de introductie vertelde Melanie van der Velde over haar onderzoek naar het belang van buiten zijn voor ouderen. Als tweede vertelde Karin Schrader over haar afstudeerproject naar het zorgpad palliatieve zorg. De vraag die ze heeft onderzocht was: ‘Op welke wijze kan er eenduidige zorg worden gegeven aan cliënten in de palliatieve fase van 18 jaar en ouder  door de wijkverpleegkundigen van Pieter van Foreest?’. Hierna was Nathalie Timmermans aan de beurt. Zij vertelde vol enthousiasme over haar pilot met Parkinson boksen, waarbij zij mooie en veelbelovende resultaten had gezien.

Na een kort bezoek aan de markt was het tijd voor de presentatie van Jelle Hylarides over de Care-Riing, een uitvinding die hij zelf heeft bedacht om een telefoongesprek met een naaste te simuleren voor ouderen met dementie. Janneke Veefkind sloot de avond af met haar presentatie over het belang van licht voor ouderen met dementie.

Zeer geslaagd symposium
Het was een zeer geslaagd symposium vol inspirerende en aansprekende onderwerpen. Uit de grote opkomst en de vele vragen bleek dat iedereen graag meer te weten wilde komen over de onderwerpen. Daarnaast werd er enthousiast meegedacht door de aanwezigen en werden er goede suggesties gedaan. Het was weer een gezellige en geslaagde middag!