Duizend Delftse ouderen krijgen kerstpakket van studenten

Geplaatst op: 15 December 2020

Meer dan honderd jongeren van Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) organiseren deze feestdagen samen met creatief conceptbureau De Burgemeesters en Een tegen Eenzaamheid kerstactie De Delftse Kerst. Op 23 december ontvangen duizend ouderen in Delft een kerstpakket met maaltijden, puzzels, leesplezier en meer om ondanks de moeilijke tijden toch een gezellige kerst te hebben.

Ruim honderd Delftse studenten gaan in de week voor kerst onder begeleiding van SVD en De Burgemeesters hard aan de slag om de kerstpakketten samen te stellen, die op 23 december op een veilige manier zullen worden rondgebracht. Met deze kerstpakketten hopen de studenten de feestdagen voor een groot aantal ouderen een stukje gezelliger te maken.

‘Toen we deze actie optuigden, hebben we niet alleen goed nagedacht over de invulling van de pakketten, maar ook op het contact dat erdoor ontstaat,’ aldus Pien Abbink, penningmeester van SVD. ‘Zo kunnen ontvanger en bezorger bij het afleveren van het pakket op veilige afstand een praatje maken, bevat het pakket een ontbijt voor twee op afstand en ontvangen de ouderen een koffiebon om begin 2021 samen met iemand in Delft een kopje koffie te kunnen drinken. We hopen hiermee de ouderen in Delft deze winter wat extra aandacht te geven.’

De huidige omstandigheden laten weinig ruimte voor de kerst- en nieuwjaarsgezelligheid zoals we die gewend zijn. Daarom vinden de studenten van de actie De Delftse Kerst het extra belangrijk dat er juist nu, met de feestdagen in zicht, extra aandacht is voor degenen die het nodig hebben. ‘In een tijd waar zo veel mensen zich alleen voelen is het belangrijk dat men niet vergeet naar elkaar om te kijken,’ aldus Abbink. ‘Met deze actie hopen we hieraan bij te dragen.’

Ken of ben jij een ouder iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken en woon je in Delft? Meld jezelf of iemand uit jouw omgeving aan voor De Delftse Kerst. Stuur een e-mail naar contact@studentenvrijwilligerswerkdelft.nl om iemand op te geven en om meer informatie te ontvangen. Aanmelden kan nog t/m 16 december dus wees er snel bij.