Feestelijke overhandiging nieuwe duofiets voor Triangel

Geplaatst op: 30 April 2021

Vrijdag 30 april is de nieuwe Van Raam duofiets door Jan Nienhuis, voorzitter van het bestuur van Stichting Vrienden van Triangel, overgedragen aan Triangel. De fiets is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Triangel en door donaties van Kringloopwinkel Re-Sell en het RaboWestlandfonds van respectievelijk €2.500,- en €3.000,-. Zonder deze bijzondere schenkingen was dit project financieel veel moeilijker realiseerbaar geweest. De bewoners en medewerkers van Triangel zijn ontzettend blij met deze nieuwe fiets en willen iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken.

Duofiets
Het woord duofiets zegt het al, het is een fiets met trapondersteuning, waarbij een vrijwilliger of naaste zorgt voor de voortdrijving van de fiets en de medepassagier lekker kan genieten van het meefietsen, van de omgeving en van het buiten zijn. Deze duofiets voorziet in de behoefte van bewoners van Triangel en van senioren in de omgeving om in beweging te blijven en buiten te zijn. Voor deze doelgroep is in beweging zijn en vooral in beweging blijven immers van groot belang.

Stichting Vrienden van Triangel
Stichting Vrienden van Triangel is opgericht met het doel het ondersteunen van activiteiten voor de bewoners. Triangel krijgt geld van de overheid voor het leveren van zorg en behandeling, maar niet voor de extra activiteiten. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door subsidies, giften, donaties en acties. Het bestuur van Stichting Vrienden van Triangel prijst zich dan ook gelukkig met de vele sponsors die met jaarlijkse bijdragen projecten van de Stichting Vrienden ondersteunen. Dit zijn projecten die buiten de reguliere zorgvoorzieningen vallen. Voorzitter Jan Nienhuis bedankte namens Stichting Vrienden van Triangel zeer hartelijk een ieder die aan de verwezenlijking van deze projecten zijn of haar bijdrage heeft geleverd.