Kook voor uw buur

Geplaatst op: 27 September 2019

Heeft u geen zin om te koken of kunt u niet meer koken, maar heeft u wel trek in een warme maaltijd? Dan kunt u zich aanmelden bij www.thuisafgehaald.nl.

Mensen bij elkaar brengen
Stichting Thuisafgehaald laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Soms lukt het niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor uzelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen of langs laten brengen en leert op deze manier meteen iemand uit de buurt kennen. Op dit moment zijn er 11.500 thuiskoks aangesloten en worden er via Thuisafgehaald per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.

Thuisafgehaald maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die - vanwege hun gezondheid - niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat dan meerdere keren in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Wij dragen dit mooie initiatief een warm hart toe, omdat het u helpt om zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Daarnaast is het een mooie manier om in contact te komen met uw buurtgenoten en zo eenzaamheid tegen te gaan.

Kook voor je buur 10 daagse
Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober 2019 (rondom Burendag en de Week van de Ontmoeting) de Kook Voor Je Buur 10 daagse met als doel buren dichter bij elkaar te brengen met een gezonde maaltijd. De stichting roept op deze manier alle Nederlanders op een keer voor hun buren te koken. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere en verse maaltijd én de kans krijgt om zijn of haar buurtgenoten te leren kennen. Wilt u ook meedoen? Via www.kookvoorjebuur.nl kunt u zichzelf aanmelden. U kunt zelf kiezen hoeveel dagen u mee wilt doen en hoeveel porties u wilt aanbieden of nodig heeft.