Maand van de Liefde in Akkerleven krijgt mooi vervolg

Geplaatst op: 9 Maart 2020

De maand van de liefde in Akkerleven is vorige week tot een mooi eind gekomen met een romantisch diner. De hele maand februari hebben mensen volop genoten, geleerd, verbaasd, gelachen, soms gehuild en er zijn taboes doorbroken.

Activiteiten
De maand zat vol met activiteiten voor bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. Er werd feestelijk afgetrapt met een Bruidsmodeshow, waarmee verbinding werd gecreëerd tussen bewoners, familie, medewerkers en het onderwerp intimiteit en seksualiteit. Ook de Valentijnslunch was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! De zoon van een bewoner gaf zelfs spontaan een speech om zijn dankbaarheid te uiten.

De informatiemiddagen, voornamelijk bedoeld voor collega’s en familie, werden erg goed bezocht. Iedereen kon zich inschrijven bij een thema (“roze ouderen”, “een liefdevol afscheid” en nog veel meer), dus sloot het goed aan bij de interesses of hulpvragen. Er was genoeg ruimte voor discussie en praktijkvoorbeelden.

De maand was zo’n groot succes, dat daar graag een vervolg aan gegeven wordt. De activiteiten die het meest populair waren onder de bewoners waren “Lekker in bad” en “Beauty ochtendje”. Om deze reden is er besloten om deze activiteiten structureel te gaan opzetten binnen Akkerleven, zodat bewoners hier regelmatig van kunnen gaan genieten.

Boven Verwachting Prijs
Het idee van de Maand van de Liefde was ook ingediend als idee voor de Boven Verwachting Prijs. Het is mooi om te zien dat, ondanks dat zij niet gewonnen hebben, de collega’s toch doorgezet hebben met een mooi resultaat.