Mooi juryrapport Strandgoed Ter Heijde Keerpuntfestival

Geplaatst op: 3 November 2017
Op 2 november vond in theater De Veste het derde Keerpuntfestival plaats. Ook dit jaar stonden de professionals die samenwerken op het gebied van zorg, jeugd en werk centraal. De middag stond in het teken van ontmoeten, inspireren en innoveren.
 
Tijdens het festival zijn de innovatie awards uitgereikt aan mooie voorbeelden uit de praktijk die laten zien wat innoveren was. Genomineerden waren: Werkwaardig, De Twinckeling, Rode Feniks,  JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) van het Integraal Ambulant Team, Memo Medical, Strandgoed Ter Heijde en 19 t/m 24 maart 2018, ofwel: De Week van de Psychiatrie.
 
Mooi juryrapport Strandgoed Ter Heijde
Hoewel Strandgoed niet de prijs won, was het juryrapport veelbelovend. De jury was onder de indruk hoe Strandgoed verschillende innovaties samenbrengt: nieuwe vormen van samenwerking, een nieuw product, nieuwe vormen van financiering, een nieuwe ontmoeting met zorg voor cliënten en hun mantelzorgers, de stimulans voor langer thuis wonen. Daarbij ook nog een nieuwe functie voor een oud gebouw dat wordt gedragen door lokale vrijwilligers.
 
Zorginnovatie, nieuwe technologie & onderzoek
Feniks after school, een project om met jeugd op woensdagmiddag in Buitenhof activiteiten te doen, won zowel de publieks- als juryprijs, maar bij meerdere nominaties werd Pieter van Foreest genoemd.
Naast Strandgoed Ter Heijde viel de naam Pieter van Foreest ook bij Momo Medical. Een matras met sensor die eerst in het Reinier de Graaf en daarna bij onze organisatie wordt getest. Zo blijven we met elkaar bouwen.
 
We zijn trots op het mooie juryrapport van Strandgoed Ter Heijde wat zeker een compliment waard is.