Opening geheugenbieb op Wereld Alzheimer Dag

Geplaatst op: 23 September 2021

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, zijn er in de bibliotheken van 's-Gravenzande en Den Hoorn de geheugenbieb geopend. De geheugenbieb is er speciaal voor mensen met geheugenproblemen of dementie. De bibiliotheek is een initiatief van Bibliotheek Westland en is te vinden in verschillende bibliotheken verspreidt over Het Westland, waaronder in Den Hoorn, 's-Gravenzande en Naaldwijk. Zij hebben nu een speciaal hoekje ingericht in de bibliotheek voor de geheugenbieb. 

Dementheek
Een onderdeel van de geheugenbieb is de dementheek. In de dementheek zijn er speciale koffers die geleend kunnen worden. De koffers hebben verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld het Koningshuis. Er zitten spelletjes in de koffer, maar in sommigen zit ook een draaischijftelefoon waarmee mensen liedjes van vroeger kunnen luisteren. 

Inloopspreekuur
Er worden binnenkort ook inloopspreekuren verzorgd in de bibliotheken van Wateringen en 's-Gravenzande. Mensen die te maken hebben met geheugenproblemen of dementie kunnen hier op een laagdrempelige manier informatie krijgen. Ook liggen er in de geheugenbieb folders over de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest en flyers over het informatiecentrum dementie. 

Samenwerking
De geheugenbieb is een samenwerking van Pieter van Foreest, Careyn, VitisWelzijn, Alzheimer Nederland, Dagopvang De Waal en natuurlijk Bibliotheek Westland.