Spannende finale van 'Heel Weidevogelhof bakt'

Geplaatst op: 14 November 2017

De afgelopen zes weken waren de bewoners van Weidevogelhof in de ban van bakken. In de voorrondes streden afdelingen met elkaar om wie de mooiste en lekkerste taart maakte. Afgelopen vrijdag 10 november was het moment aangebroken van de finale van ‘Heel Weidevogelhof Bakt’. De bewoners hebben enorm hun best gedaan en presenteerden allerlei creatieve en bovenal heerlijke taarten. Zo was er onder andere een prachtige gelaagde bruidstaart, met een bijzonder detail: bovenop de taart stonden de originele trouwfiguurtjes die ruim 50 jaar geleden op de bruidstaart van mevrouw van Peer prijkten.

De jury werd gevormd door mevrouw Steijn van de cliëntenraad en mantelzorger, locatiemanager Thea Lukas en presentator Peter Vermeulen. Het viel de jury enorm ‘zwaar’ om alles te proeven en te keuren. Uiteindelijk won de bokkenpootjes advocaattaart van afdeling Kwartel 3. Namens de afdeling nam mevrouw van Gaalen de cheque à €100,- in ontvangst en de wisselbokaal.

Om alle deelnemers te bedanken had een bewoner mooie cadeautjes gemaakt, namelijk versierde stenen bordjes. Eén bordje bevatte zelfs een tekst in braille. Na de prijsuitreiking smulde iedereen van al het lekkers en gingen de beentjes van de vloer.

Telstar was er ook bij en schreef er een leuk verslag over, lees het hier.