Succesvol Dementie-Event

Geplaatst op: 18 November 2019

Op 23 oktober jl. heeft het Dementie-Event plaatsgevonden in het World Forum te Den Haag. Een evenement dat georganiseerd werd voor en door mensen met dementie. De gehele dag waren activiteiten georganiseerd rondom kunst, cabaret, muziek en dans. Zes bezoekers van ontmoetingscentrum Vermeertoren hebben samen met hun mantelzorgers het Dementie-Event bezocht.

Het event
De bezoekers kwamen binnen in een mooie tentoonstelling van prachtige schilderijen gemaakt door mensen met dementie. Onder het genot van een kop koffie kon er geluisterd worden naar een lezing van een specialist in dementiezorg, dr. F. Hoogeveen. Hij sprak over het lerend vermogen bij mensen met dementie. De lezing werd afgesloten met een optreden en een heerlijke lunch. Na de lunch was het tijd om aan de slag te gaan, er kon door de bezoekers en mantelzorgers gekozen worden uit meerdere workshops, die met veel enthousiasme bezocht werden.

Initiatieven rondom dementie
Tijdens het Dementie-Event is er gewerkt aan de beeldvorming rondom dementie en is er informatie gegeven over welke mogelijkheden er zijn voor mensen met dementie om nog alles uit het leven te halen. Het Mauritshuis geeft bijvoorbeeld speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Daarnaast bestaan er ook muziektherapeuten die mensen met dementie bereiken door middel van muziek en dans. Het was een zeer geslaagde informatieve, gezellige en creatieve dag.

Foto: Alzheimer Nederland