Veranderingen in de zorg

Dit bericht maakt deel uit van 'Veranderingen in de zorg', waarin we belangrijke informatie ter naslag verzamelen en bundelen.
Bekijk hier het complete overzicht

Delftse zorgorganisaties en gemeente Delft tekenen De vijf zekerheden van zorg in Delft

Geplaatst op: 16 Maart 2014

Gemeente Delft en Delftse organisaties die met zorg te maken hebben, hebben zich verenigd in ‘Het Sociaal Platform’. Donderdag 13 maart ondertekenden ze de ‘Vijf zekerheden van Zorg in Delft’.

Delft- De overheid draagt vanaf komend jaar zorgtaken over naar gemeentes. Dat leidt tot onrust, maar er is volgens de Gemeente Delft de Delftse zorgorganisaties geen reden tot paniek. Donderdag tekenden ze een document waarin ze Delftenaren ‘vijf zekerheden van zorg’ garanderen.

De Gemeente Delft en alle organisaties die met zorg te maken hebben, zien de ondertekening als een belangrijk moment. Het is een bevestiging van hun samenwerking en ze nemen nu gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor continuïteit van goede zorg, vinden ze eensgezind. “Dit is een belangrijk signaal richting de Delftse samenleving”, sprak wethouder Raimond de Prez in het Delftse Westcord Hotel tot het gezelschap. “Er is ontzettend veel onrust in de stad.” Daar kan hij goed inkomen. “Want je weet wat je hebt en niet wat je krijgt, dat maakt het erg spannend. Er zijn bovendien partijen die er alles aan doen de onrust aan te wakkeren. Dat hoort erbij. Er gaat ook een en ander veranderen.”

Om af te spreken dat die veranderingen geen verslechtering worden, zetten alle aanwezigen hun krabbel onder een document waarin de Delftenaar goede zorg wordt gegarandeerd. “Dit is niet van vandaag of gisteren, we zijn al twee jaar aan het oefenen om elkaar goed te leren kennen. Op 1 januari 2015 zal het niet opeens alles heel anders zijn, we nemen de tijd en gaan voor een aantal jaren een project aan.” Hoe hij zeker weet dat deze vijf garanties kunnen worden gegeven? “Dat spreken we met elkaar af.” De samenwerking tussen zorgorganisaties en Gemeente Delft en de ondertekening van de vijf zekerheden van zorg heeft volgens De Prez een groot voordeel. “Je kunt elkaar erop aanspreken als het niet goed gaat.”

Martin van der Ruit, directeur Pieter van Foreest mobiel heeft ‘De vijf zekerheden’ vanuit Pieter van Foreest getekend. Dit zijn de vijf zekerheden waarop de Delftenaar kan rekenen:

1. U krijgt flexibele ondersteuning en zorg op maat die past bij uw persoonlijke situatie.

2. U kunt rekenen op zorg en ondersteuning zo dichtbij mogelijk, in uw eigen omgeving.

3. U krijgt te maken met minder regels rond het ontvangen van zorg en ondersteuning.

4. U kunt rekenen op duurzame en toereikende oplossingen die u helpen om waar mogelijk snel weer op eigen kracht verder te kunnen.

5. U ontvangt van onze medewerkers op tijd, duidelijke en eenvoudige informatie

Meer informatie over het keerpunt in Delft? Klik hier

(foto: Koos Bommelé)